Videoproductie

Video production

Een videoproductie kan worden beschouwd als een middel waarmee u uw productiekosten kunt verlagen. Videoproductie is niet een activiteit voor iedereen, en je kan verbaasd zijn om te weten dat de meeste consumenten niet echt een video productie nodig op een bepaald punt. Als dat het geval is, dan moet u andere videoproductiespots voor uw bedrijf overwegen. Hoewel er vele andere soorten van videoproductie, de verschillende aspecten van een videoproductie zijn vrij basic. Voor de goede orde, er bestaan wel enkele videoproductiespots met grotere budgetten dan gebruikelijk, zoals wanneer u een batterij beeldhouwt voor een high-end product of wanneer u inventaris-exemplaren maakt voor gebruik in een veilingkrant. Hoewel niet zo veel, bestaan er ook videoproductiespots die meer gericht zijn op de algemene consument. Ook deze hebben hun eigen set voordelen en kunnen variëren van een videoproductie voor algemene doeleinden tot iets specifiekers.Als het gaat om camerasystemen, kunnen twee van de meest voorkomende merken camera’s de Canon EOS 1D X en de Nikon D7000 zijn. Beide bieden fotografische kwaliteit, hoewel de Canon opties voor Expertopties biedt, terwijl de Nikon opties voor Groepsmodus biedt waarmee je beelden kunt laten reageren op je actie door verschillende apparaatingangen met elkaar te synchroniseren. Beide hebben echter vergelijkbare videomogelijkheden. Een laptop met Canon-software kan bijvoorbeeld onafhankelijke HD-beelden opnemen vanaf één SDI-ingang, terwijl dezelfde laptop met Nikon-software continue onafhankelijke HD-beelden kan opnemen vanaf één HDMI-ingang. De 3 hoofdcomponenten van een videoproductie zijn de camera’s, de audio en de uitzending. Een videoproductie camera, vooral een met een intervalmeter, is een optie voor uw videoproductie. Als u in de videoproductie opties, zult u zien dat in de meeste gevallen heb je meer dan een camera tot je beschikking.

Dit is om de connectiviteit tussen een laptop met Canon-software en een Ethernet-verbinding mogelijk te maken. Je kunt tijdens een videoproductie zeker meer camera’s toevoegen, maar een goed uitgangspunt is met twee. Je kunt er ook op vertrouwen dat je productieteam twee of meer camera’s tegelijk gebruikt, vooral als de camera’s in een accupack zitten. Op dit punt is het belangrijk te vermelden dat zowel Canon als Nikon videoproductiecamera’s aanbieden die tot doel hebben AWB (Alternate Frame Reporting) B-frames vast te leggen. Ook dit is niet echt een speciale eigenschap, het betekent gewoon dat veel cameramodellen een alternatief systeem hebben om AWB B-frames vast te leggen. Dit is een van de meest interessante punten van een videoproductie. Het feit dat de camera van uw productie over een Silent Mode beschikt, stelt de camera in staat de clip vast te leggen zonder dat u hem zelfs maar hoort of ziet. Dit bespaart veel tijd en moeite on-the-fly. De meeste videoproductieapparatuur is uitgerust met een functie die “Twist Zoom” heet, wat in feite een videofunctie is die bedoeld is om onder bepaalde omstandigheden te worden gebruikt. Dit is waar de Stille Zoom of Spraak Zoom functies van pas komen. De eerste is om een lawaaierige omgeving te verdoezelen of om bepaalde geluiden te versterken. Het tweede, meer illustratieve voorbeeld, is om achtergrondlawaai te verdoezelen en toch de opname op tijd te krijgen om het gewenste effect te bereiken.Twist Zoom is gebaseerd op een theoretische fictie, en als zodanig zijn er op dit moment geen dergelijke functies. Toch zouden deze binnenkort standaard kunnen worden in videoproducties. U kunt de stille zoom zeker ook gebruiken zonder een camera met een zoomfunctie.

Hoewel er enkele uitzonderingen kunnen zijn (als de video-opname wordt gemaakt met een handcamera met telelenzen), is het belangrijkste om in-cameraruis te voorkomen dat je weet wat je doet.Zodra de audio is opgenomen, wordt de opname beschouwd als een live-uitzending. Dit betekent dat de audio wordt gesynchroniseerd met de bijbehorende videoclip. U zult waarschijnlijk gebruik maken van picture-in-picture functies, die op verschillende manieren kunnen worden toegepast. Om bijvoorbeeld achtergrondruis te verbergen, kan een videoclip overvloeien in een andere videoclip terwijl de audio en video correct gesynchroniseerd blijven. Een andere mogelijkheid zijn geanimeerde titels om te beschrijven wat er in de video gebeurt. Hoewel dat vrij eenvoudig klinkt, is het ook tijdrovend. Zelfs als u alleen met de klanten praat, kan deze functie veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van uw personeel en de grootte van uw medewerkers. Dit geldt vooral wanneer u probeert achtergrondgeluiden te verdoezelen.Door gebruik te maken van uw extra product videocamera kunt u een veel schonere product video van hogere kwaliteit opnemen, waarmee u gemakkelijker grotere merken en retailers kunt lokken. Dit geldt vooral als u een presentatie geeft aan investeerders, wat u kunt doen via een videoproductie.

Lees meer

Aftermovie