Hoe kies je de juiste fotograaf?

Fotograaf Rotterdam

De taak van de fotograaf bestaat erin een onderwerp voor zichzelf te vinden, ervoor te zorgen dat het onderwerp er mooi genoeg uitziet, en het onderwerp op een meeslepende manier vast te leggen. Zodra een foto is gekozen, is er veel planning en verbeeldingskracht nodig voordat de foto kan worden voltooid. De beste manier om te beginnen is met gelaagdheid. Grote, hoge, gekleurde achtergronden helpen om stabiliteit aan de foto te geven. Bijvoorbeeld: kijk naar de foto’s van mensen met huisdieren. Kinderen die toekijken hoe hun ouders modelbaby’s dragen, moeten een gedekte, evenwichtige achtergrond hebben. Deze achtergronden helpen ook om onvolkomenheden zoals haar, make-up en haargruis zichtbaar te maken. Gelaagdheid is vooral belangrijk bij het fotograferen van mensen in een intieme omgeving. Hoewel uiterlijk en gevoel van vitaal belang zijn voor een goede foto, is het in dit geval het belangrijkst dat de foto visueel aantrekkelijk is. Dit betekent dat de compositie ideaal moet zijn om een onderwerp zowel te laten zien als te belichten. Een fotograaf die bijvoorbeeld een foto probeert te maken van twee mensen die een gesprek voeren over een tragedie, moet elke persoon face-to-face poseren in een krachtige positie van kracht. De gelaagdheid van een foto van deze mensen be├»nvloedt de stemming en emotie die van foto op foto overgaat, of het gezicht van de een van dat van de ander scheidt. Daar komt nog bij dat de vorm en de compositie licht, leesbaar en eenvoudig moeten zijn. De keuze van een achtergrond is ook belangrijk in deze fase. Er zijn veel yardspreads, verschillende vormen, of zelfs golvende vormen om uit te kiezen. Wat voor u de beste keuze is, hangt natuurlijk af van waarvoor u de foto als basis gaat gebruiken. Mijn ervaring is echter dat ik het volgende het beste vind in termen van wat in zekere zin werkt.

Wees slim. Het gebruik van een grote achtergrond is een must voor groothoekopnamen. Het vergemakkelijkt de visuele duidelijkheid en helpt ook het zicht. Om op TV of in tijdschriften goed over te komen, moet de foto groot genoeg zijn om eventuele pixelvorming of vervorming van het gezicht van een persoon te compenseren.

Het gebruik van een grote achtergrond is een must voor groothoekopnamen. Het vergemakkelijkt de visuele duidelijkheid en helpt ook het zicht. Opdat de foto op TV of in tijdschriften zou worden opgepikt, moet zij groot genoeg zijn om eventuele pixelvorming of vervorming van het gezicht van een persoon te compenseren. Belicht het beeld nooit te donker. In geen geval mag het beeld van nature dof worden. Doet het beeld dat wel, dan is dat een aanwijzing dat de lichtbron belemmerd werd. Sommige mensen zetten het licht binnenstebuiten om iedereen beter te laten zien. Dat werkt niet, om verschillende redenen. Ten eerste is de hoeveelheid licht onder elk onderwerp relatief klein in vergelijking met de grootte van het doek. Hoe groter het doek, hoe groter de effectieve hoeveelheid verlichting. Bovendien zullen geprojecteerde lichtstralen weerkaatsen op onvolkomenheden in het doek, waardoor de hoeveelheid contrast sterk afneemt. Goede verlichting vereist een grote bak licht.

In geen geval mag het beeld natuurlijk afsterven. Doet het beeld dat wel, dan is dat een aanwijzing dat de lichtbron belemmerd werd. Sommige mensen zetten het licht binnenstebuiten om iedereen beter te laten zien. Dat werkt niet, om verschillende redenen. Ten eerste is de hoeveelheid licht onder elk onderwerp relatief klein in vergelijking met de grootte van het doek. Hoe groter het doek, hoe groter de effectieve hoeveelheid verlichting. Bovendien zullen geprojecteerde lichtstralen weerkaatsen op onvolkomenheden in het doek, waardoor de hoeveelheid contrast sterk afneemt. Goede verlichting vereist een grote bak licht. Gebruik van hooglichten. Het gebruik van hooglichten op een werkfoto is heel nuttig. Omdat ze bijzonder subtiel kunnen zijn, zijn ze in sommige situaties vereist. In de donkere kamer helpen ze om het eindproduct een perceptie van diepte te geven: iemand die schuin in een glas wijn kijkt, zal een afstandelijk gevoel krijgen wanneer de wijn op glas wordt weerspiegeld. Details in schaduwen worden soms benadrukt: er is een textuur, een vorm, of een naad tussen de kleding. Dit zijn detals, zachte punten die vaak over het hoofd worden gezien door amateur- en beroepsfotografen.