Het verschil tussen fotografie

Fotograaf Mijdrecht

Een fotograaf is iemand die foto’s heeft genomen, dus technisch gezien wordt hij ook “fotograaf” genoemd. In algemene zin is “fotograaf” echter een meer specifieke term. De camera die een fotograaf gebruikt, wordt een “lens” genoemd. Fotografie kent vele uitdrukkingen. De meest voorkomende is “realisme”. Realisme, ook in het algemeen, betekent iets dat de werkelijkheid beter benadert. Als een foto van een gebouw bovenaan een bakstenen muur heeft en onderaan een bakstenen muur, maar er staat geen gouden standbeeld in het midden van het gebouw, dan is het realistisch. Dit is een preciezere manier om fotografie te beschrijven, echter… Omdat realisme preciezer is, waarom noemen we het dan niet “fotografie“, in plaats van “realisme”? Het is preciezer dan realisme. Ja, er zijn verschillen. Er zijn echter andere toepassingen van fotografie, en realisme kan het verschil bevatten, maar de meeste mensen gebruiken fotografie niet los van het echte leven.

Hoe wordt een camera gebruikt? Een camera (fototoestel van een fotograaf) maakt foto’s. Op de camera is een lens bevestigd. De lens kan beelden zo nauwkeurig maken als een loep. Dit apparaat maakt foto’s. Als de foto’s zijn gemaakt en afgedrukt, heb je een foto. Een foto kan worden gemaakt als een foto; hoe iemand de technologie gebruikt is het verschil. Waarom zijn foto’s belangrijk? Een foto zegt meer dan duizend woorden. De foto’s die u hier ziet zijn genomen door Jory Lewis. Jory Lewis heeft veel rondgereisd om te fotograferen. Hij reisde naar een heleboel plaatsen. Zijn foto’s waren veel langer dan de foto’s in deze sectie. Als iemand deze foto’s ziet, herkennen ze mensen van over de hele wereld. Ze zien de gezichten van hun vrienden en familie. Als iemand iemand ziet die hij nog niet eerder heeft ontmoet, en het portret van zichzelf op de foto ziet, kan dat hem het gevoel geven dat andere mensen hem kennen, als ze elkaar nog niet kennen.

ZULLEN DE MENSEN DIE NAAR DE CAMERA KIJKEN HET GEZICHT NIET VERBERGEN? NEE. De meeste voorstellingen in de wereld nemen menselijke gezichten uit een rugzak of iets dergelijks… Voor een hartveroverend moment, neem een persoon die je kent en zet ze voor een camera, fotografeer ze in het bijzijn van veel mensen, en ze zullen herkenbaar zijn, waar ze ook gaan… Dit is allemaal mogelijk door de aard van de technologie, het soort camera wordt gebruikt om de persoon te fotograferen.