Goede Portret Fotografie

Portretfotograaf Utrecht

Naar mijn mening kan goede portretfotografie een saaie dag in je leven veranderen in een goede dag: van geldigheid. Fantastische portretfotografen geven mensen het gevoel dat ze meteen op de foto staan, en hoewel dat misschien niet meteen op hun gezicht te zien is, komt het wel mooi naar voren op je uitdrukking van het maken van afspraken of je over-to-do lijst. Ze zijn doordacht geplaatst, en ze leggen het onderwerp zo vast dat de verf zwaar op het gezicht zou hangen. Dit is wat een man of vrouw er elegant doet uitzien, en dit is zo wanneer ze poseren voor een camera. Tegelijkertijd is er bij deze portretfoto’s sprake van onvermoeibaarheid: duurzaamheid, wel te verstaan.

Hoewel we vaak foto’s maken van de gebeurtenissen van de dag, nemen we zelden iets zo goed serieus als een goede foto met één of twee juiste foto’s. Dit leidt niet tot eindeloze herhalingen zoals in het verleden. Vandaag zijn je foto’s en de magie van Photoshop er om mooie plaatjes echt en functioneel te maken, dus vergeet er niet van te genieten. Omdat het portretten zijn, worden de beste portretten echte portretten. Als regel geldt dat je iemand minimaal twee keer per maand moet fotograferen tijdens de levenscyclus van het album. Als je levensloopfoto’s hebt, ontstaat er een andere opdracht. Ik zal je een voorbeeld geven: ochtendportretten.

Ochtendportretten zijn de leven veranderende portretten. Als je iemand voor de eerste keer fotografeert, laat dat zien hoe goed de fotograaf is en hoe rustig zelfverzekerd hij of zij kan zijn; aan de andere kant kunnen we portretfotografen ook tegen elkaar uitspelen als we het hebben over de magie van het schieten van een foto. Enthousiasme over fotografie zal je waarschijnlijk tegenkomen met vervlakkende introverte mensen en overspannen extroverte mensen. Enthousiaste mensen zullen de camera zo gebruiken dat ze zich meer op jou richten en nieuwsgieriger worden over het proces. Enthousiaste mensen geven meer om het product, wat te zien zal zijn aan bijvoorbeeld hun handen, voeten of schoenen. Last but not least, dankzij de magie van fotografie, zal het uithoudingsvermogen tonen.