Fotografeer uw huisdier op een unieke manier

dierenfotograaf

Als je je huisdier bij weinig licht fotografeert en je hebt de keuze uit verschillende sluitertijden, kies er dan een die te snel is – je overlaadt de scène met een hoop onnodige informatie. Gebruik alleen een sluitertijd van 1/500s of langer om de actie te bevriezen. Als je onderwerp zich in een helder verlichte kamer bevindt of buiten op het middaguur, zul je een kortere sluitertijd willen gebruiken om de actie te bevriezen, terwijl de kamer of lucht nog steeds zichtbaar is.

Kies bij het kiezen van het diafragma voor een groothoekstand om de achtergrond onscherp te maken en het onderwerp beter uit te laten komen. Je kunt ook voor groothoek kiezen om meer van de kamer of het landschap in de achtergrond op te nemen. Als je een macro-instelling gebruikt, zoom je in feite in op je onderwerp, zodat je meer van je huisdier kunt laten zien, maar je richt je ook meer op de achtergrond.

Kadreer je onderwerp.

Als je onderwerp in beeld is, probeer hem of haar dan in het midden of iets buiten het midden in te lijsten. Dit creëert meer diepte in je foto, en laat je huisdier er substantiëler uitzien. Probeer je onderwerp zo te kadreren dat hij of zij recht in de camera kijkt, of een beetje uit het midden. Dit creëert een gevoel van warmte en vertrouwdheid in de foto.

Vertrouw niet op een flitser.

Veel mensen fotograferen hun huisdier met een flitser in de hoop dat dit zijn of haar gelaatstrekken accentueert en de foto helderder maakt. Flitsen kan huisdieren er echter dof, uitgebleekt en zelfs boos uit laten zien. Veel honden vinden het zelfs niet prettig om voor een flitser te staan en proberen dit te vermijden door hun ogen dicht te knijpen of af te wenden.

Als u toch een flitser moet gebruiken, leg dan een vel papier achter uw huisdier zodat het niet direct op zijn of haar ogen schijnt. U kunt ook proberen de flits te verstrooien met een hand of de rand van een papier.

Vergeet de nabewerking niet.

Als je klaar bent met je foto's, zorg er dan voor dat je ze goed nabewerkt. Je wilt niet dat je foto's er te formeel uitzien, maar je wilt ook niet dat je huisdier er te plastisch uitziet. Vind de juiste balans door verschillende effecten uit te proberen en te kijken wat voor jou goed voelt. Bedenk ook dat je sommige foto's misschien onbewerkt wilt laten en ze gewoon wilt gebruiken om jezelf te herinneren aan de bijzonderheid van je huisdier.

Er zijn ook veel fotobewerkingsprogramma's die gratis te gebruiken zijn. Zorg ervoor dat u een programma vindt dat goed werkt met zowel uw besturingssysteem als uw camera. U kunt ook overwegen een externe harde schijf aan te schaffen voor back-ups.

Conclusie.

Als het gaat om het maken van kunst, is het belangrijk om te onthouden dat er geen "juiste" manier is om het te maken. Fotografie kan een heerlijk creatief proces zijn, met als enige beperkingen je verbeelding en de gereedschappen die je tot je beschikking hebt. Of je nu je eerste foto maakt of de miljoenste, onthoud dat er geen betere manier is om met iemand in contact te komen dan door middel van kunst.

Houd deze tips in gedachten, en je zult op weg zijn naar het maken van een aantal werkelijk unieke portretten.